Deze ongedierte kunnen voor grote schade zorgen

 

Ongedierte in huis hebben is niet prettig. Het is niet alleen schadelijk voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw huis en andere bezittingen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig de bestrijdingsdienst laat langs komen. Hier zijn enkele verschillende ongedierte en de schade die zij kunnen veroorzaken.

Ratten en muizen

Ratten en muizen in je huis zijn enkele van de meest ongezonde en schadelijke plagen die er zijn. Negeer deze kleine beestjes op eigen risico. De urine van de muis bevat een groot aantal bacterien en virussen, wat overal terecht komt waar de muizen reizen: keukentafels, vloeren, bestekladen en voedselkasten. De ratten laten ook uitwerpselen en urine achter met ziekteverwekkers die salmonella, tyfus van de muis en kunnen ook andere ziektes verspreiden. Nog erger voor jouw huis, ratten zullen de isolatie beschadigen en besmetten en kauwen op zolderbedrading. Hoewel rattengif effectief kunnen zijn, leiden ze er vaak toe dat de dieren sterven op zolder of muren of op een andere ongewenste locatie. Gebruik huismiddeltjes voor beperkte plagen. Laat de ongediertebestrijdingsdienst langs komen voor de muizen bestrijding.

Wespen

Een wespennest kan heel gemakkelijk een probleem worden omdat het in omvang groeit en vochtig wordt. Als het vochtig wordt, zullen de materialen in je plafond beginnen te verzwakken en vocht binnen te laten. Als je het niet opruimt kan je plafond bezwijken met een groot gat. Wespen kunnen ook door verschillende oppervlakken kauwen. Ze kunnen dit doen om eieren te leggen of om de structuur van hun nest te versterken. Ze kunnen het zelfs doen om toegang te krijgen tot jouw zolder en de warmte van jouw huis. Wespen die door hout beginnen te kauwen, kunnen de structuur van je plafond en muren vrij snel verzwakken. Als ze scheuren en gaten maken, zullen ze die zeker gebruiken om je huis binnen te komen. Als ze door de toegangspunten kunnen sluipen, kunnen tal van andere plagen dat ook. De wespen bestrijding moet tijdig gebeuren door een professional.

Termieten

Termieten zijn de slechteriken van de hout beschadigende insectenwereld en wat heel bekend is. Bijna iedereen heeft er last van. Ze bestaan in vrijwel elk huis en verbruiken hout, karton en zelfs tapijt. Ze kunnen moeilijker te detecteren zijn dan andere soorten ongedierte, en vaak tegen de tijd dat je ze ontdekt, hebben ze het huis al besmet. Houtwormen

Houtwormen

kunnen een ernstige hoeveelheid schade veroorzaken als ze niet tijdig worden behandeld. De meeste plagen komen voor als gevolg van een combinatie van het soort hout dat aanwezig is en de vochtigheidsgraad. Als je een bron van vocht in huis hebt, zorgt dit voor hogere vochtniveaus en zorgt het voor een betere omgeving voor de houtwormen om te broeden. Het leidt ook tot andere vocht gerelateerde problemen zoals zwarte schimmel. Sommige houtwormplagen zijn zeer ernstig en kan alle belangrijke naaldhoutsoorten in jouw huis infecteren. Met andere woorden, de structuur van het pand, met name daken, hout. Maar zelfs kleine plagen moeten altijd worden gecontroleerd door een expert, omdat een groot deel van het probleem niet zichtbaar is zonder de juiste kennis en apparatuur.